Hair Transinter

Hoe een Spa Therapeut

Ontspanningsmassage Utrecht

 

 

 

 

Een spa therapeut moet technieken die de klant zal vergemakkelijken om volledig te ontspannen terwijl ze worden behandeld op te nemen. De behandeling moet plaatsvinden in een rustige, vredige omgeving. De meeste spa’s bieden een verscheidenheid aan ontspannende diensten van ontspanningsmassage tot gezichtsbehandelingen, wraps, manicures en pedicures. Gezichtsbehandelingen zijn een eenvoudige procedure, maar sommige therapeuten passen de gezichtsbehandeling aan het huidtype van de klant aan, of om de effecten van veroudering tegen te gaan, zoals rimpels of verkleuringen.

Er zijn twee manieren om een gezichtsbehandeling uit te voeren. De ene heet een ‘glycolzuurpeeling’, en de andere heet een ‘gradenpeeling’. De glycolzuurpeeling wordt gebruikt om de oppervlakkige dode huidcellen te verwijderen. Het resultaat is niet dat de dode huidcellen worden verwijderd. Een cliënt die bijvoorbeeld een droge huid heeft die vaak kookt, reageert goed op een graadpeeling.

Tijdens een gezichtsbehandeling gebruikt de therapeut verschillende technieken, waaronder stoom, maskers, zachte massage en scrubben. Het is belangrijk dat alle hulpmiddelen op de juiste manier worden gebruikt om een grondige en effectieve exfoliatie te garanderen. Zo is het gebruik van een masker noodzakelijk om de poriën te openen en het verlies van essentiële natuurlijke oliën te voorkomen. De therapeut zal ook een borstel gebruiken om stoom op het gezicht aan te brengen en een masker om de huid te bedekken en de poriën te openen. De stoom helpt de huid te verzachten en eventuele dode huidcellen te verwijderen. Een masker speelt een belangrijke rol bij het verwijderen van overtollige olie en vuil en het opsluiten van de andere ingrediënten in de huid. De therapeut zal ook fijne druk rond de huid gebruiken om ervoor te zorgen dat het masker niet van de huid glijdt.

Nadat de huid grondig is geëxfolieerd, brengt de therapeut op het te behandelen gebied een verband aan dat qua kleur overeenkomt met de teint van de huid. Dit wordt gewoonlijk een “katoenen balling” genoemd. Bij het aanbrengen van het verband wordt het lichaam omwikkeld met plastic om het verband vast te houden en om te voorkomen dat het gaat klitten. Daarna wordt de huid drooggedept en wordt een vaseline aangebracht. De vaseline absorbeert de overtollige olie en het vuil en vervolgens wordt de huid bedekt met een plastic folie. Dit houdt het verband op zijn plaats totdat de schimmel is verwijderd. Gewoonlijk zal één tot twee dagen na de ingreep de huid worden afgestoten en zal er op dezelfde manier nieuwe huid aangroeien.

lees meer: