Hair Transinter

Wat is Balayage? Hoe krijg ik een professionele haarkleurservice?

Balayage Rotterdam

Balayage is een techniek die natuurlijk ogende, zongekuste highlights in het haar creëert. Balayage is niet nieuw, maar het is de laatste jaren steeds populairder geworden en wordt nu veel gebruikt in salons. U kunt balayage laten doen bij uw gewone salon, maar u kunt het ook laten doen door een professionele kapper. Balayage is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijke en kosteneffectieve manier om zijn haar een extra boost van kleur en licht te geven zonder zich zorgen te hoeven maken over het krijgen van strepen of onnatuurlijke kleur van andere kleuringsproducten.

Balayage is vergelijkbaar met ombre haarkleuring, maar in plaats van het gebruik van geleidelijke tinten over de lengte van de tijd, gebruikt balayage een reeks van kortere slagen totdat het hele hoofd gekleurd is. Ombre highlights zijn vaak lichter aan de bovenkant en donkerder aan de onderkant, terwijl balayage de neiging heeft om meer pigment te gebruiken zodat er meer kleur door het hele haar zal zijn. Ombre werkt goed met lichtbruin of rood haar vanwege de geleidelijke overgang tussen de kleuren; balayage werkt het beste met blond, zilver of wit haar omdat het je de mogelijkheid geeft om subtiele warme highlights te bereiken in plaats van koele ondertonen (die de neiging hebben om beter uit te komen op blond).

Hoe werkt balayage?

Het balayageproces begint met een toner die je stylist op je haar aanbrengt. Vervolgens zal ze een speciale balayage borstel gebruiken om de toner lichtjes over je haar te strijken, wat helpt om de pigmenten in je haar af te breken en je haarschubben te openen zodat er meer pigment aan het haar kan worden toegevoegd. De stylist gebruikt vervolgens een kleurdepots poeder om de kleur aan het haar toe te voegen. Kleurdepots poeder heeft dezelfde consistentie als een vloeistof, maar het is al gemengd met een polymeer dat de pigmentdeeltjes aan elkaar bindt om een consistente, gelijkmatige kleur door het haar te vormen. Dit proces helpt te voorkomen dat het aan het haar "plakt" zoals pap doet, wat resulteert in ongelijkmatige highlights.

Professionele haarkleurservice

De professionele haarkleurservice voor balayage in Rotterdam is de snelste, meest effectieve manier om een mooie balayage te krijgen. Het is ook de duurste en kan vrij tijdrovend zijn. Als je een balayage voor jezelf of een vriendin overweegt, is een professionele balayageservice de beste manier om de look te krijgen. Bij een bezoek aan de salon kan de stylist in de beschikbare tijd de gewenste look zo dicht mogelijk benaderen. Als je de balayage zelf moet doen, moet je rekening houden met een langere voorbereidingstijd dan normaal en meerdere bezoekjes aan de salon.

Tijdens de balayageservice brengt je kapper de balayagekleur aan en mengt deze in je haar. Vervolgens brengt ze een speciale, lichtglanzende formule aan om ervoor te zorgen dat je haar straalt. Daarna wordt je haar geföhnd en afgewerkt met een stijltang om je haar glad te maken en pluis te verwijderen. Daarna wordt een speciale conditioner aangebracht om ervoor te zorgen dat de kleur niet uitloopt.

DIY balayage

Als je thuis balayage wilt laten doen, is het het makkelijkst om het zelf te doen met de juiste producten. Je hebt balayageproducten, een toner, een highlightingpoeder en een balayagekwast nodig. Je kunt al deze producten vinden bij de meeste drogisterijen, schoonheidswinkels en zelfs sommige kruidenierswinkels. Je kunt ze ook online bestellen.

Laatste woorden.

Als je balayage voor je haar overweegt, vraag je je misschien af wat de beste manier is om het te laten doen. Een professionele balayageservice is de beste manier om de look te krijgen die je wilt, maar het is ook de duurste manier. Als je thuis balayage wilt laten doen, moet je het misschien zelf doen met de juiste producten. Hoe je de look bereikt, hangt af van je vaardigheidsniveau en de tijd die je beschikbaar hebt.