Hair Transinter

Hoe kies je de juiste haarkleur

haarkleur

Stylisten vinden het leuk om hun klanten tegelijkertijd een borstel te laten opzetten en hun kapsel te laten bijwerken. Als de klant dit niet kan, doen wij het voor hen. Dit stelt ons in staat om te werken aan vorm en beweging in plaats van alleen maar knippen en kleuren. Van alle haarkleurtechnieken is dit de meest economische, die slechts een paar minuten per klant vergt. Het is een vaardigheid die zeer snel onder de knie kan worden gekregen. De meeste stylisten zullen om de zes weken een klant hebben.

Wat niet zo algemeen bekend is, is dat Balayage Eindhoven-kleuring pas sinds de jaren zeventig bestaat. Het werd ontwikkeld in Parijs en werd snel populair in heel Noord-Amerika. Er is een grote verscheidenheid aan kleuren beschikbaar: een breed scala aan blond van helder tot het diepste bruin, rood tot roodbruin en bruin tot zwart. Elke tint heeft een gepersonaliseerd toepassingsmenu, zodat elke klant precies weet wat hij krijgt. Een colorist zal de techniek bespreken en uitleggen aan zijn klanten. Achttien jaar geleden werd het uitgelegd op een DVD die bij de aankoop werd geleverd. Die is inmiddels verdampt, maar de principes worden nog steeds gebruikt.

In het begin ontkleurde de colorist het haar eerst om de kleur te verwijderen, bracht dan een kleurstof aan en spoelde die uit. Dit zag er voor veel mensen onnatuurlijk uit. Dus begon men een kleurloze oplossing op het haar te spuiten. Deze fase is nu voorbij en er zijn kleurstoffen ontwikkeld die de kleur een kans geven om te houden en langer te blijven zitten.

De meeste coloristen zullen hun eigen applicatie aanbieden. Misschien weten alleen de colorist en de klant welke kleuren het beste bij elkaar passen. Ik denk dat dit belangrijk is zodat de klant zich vrij voelt over de gemaakte keuzes.

De volgende vooruitgang in kleurtechnologie kwam van de andere kant van het land. Kleuren op siliconenbasis die een bepaalde primaire kleur op ammoniakbasis mengden met een augmentatieoplossing creëerden een geheel nieuw kleurengamma. Ook hier koos de klant de kleur willekeurig, maar deze keer gebruikte het personeel een hand-held, touch-up ontwikkelaar om de klant een betere keuze te geven tussen twee of meer kleuren.

Sommige coloristen begonnen een paar jaar geleden met het aanbieden van een nachtlampje (rood/infrarood of rood/geel) om de amber responder van de cliënt aan te passen (het huidgebied dat het best zichtbaar is nadat de laser is uitgegaan). De meeste van deze versterkingen werden in de hand gehouden en de cliënt kon ze naar believen aan- en uitzetten.

Hoe zit het met comfort? De meeste laserontharingssessies worden uitgevoerd in een laserwinkel of schoonheidssalon. Hoewel het aanvaardbaar is om ze te hebben, raad ik aan dat u nooit laser ontharing in een niet-medische omgeving. U kunt er zeker van zijn, maar u neemt ook een groter risico op letsel.

De laatste tijd hoor ik wat meer achterlijke gedachten van mensen die het liever zelf doen dan te betalen voor een professioneel opgeleide stylist. Ze stellen zich een doe het zelf laserzaak voor met prijzen die vergelijkbaar zijn met die van een dokterspraktijk. Ik denk dat als je het zelf probeert te doen, je in gedachten moet houden dat er een verschil is tussen de wasbak van een stylist en een laserwinkel. De wasbak van de stylist, hoewel goedkoop in prijs, zal er vies uitzien tegen de tijd dat het haar verwijderd is, terwijl die van de laserwinkel veel schoner zal zijn, met resultaten van hogere kwaliteit.

Ik raak steeds meer geïntrigeerd door de scheidslijnen tussen professionele en niet-professionele haarkleuring. Hoewel er een groot verschil is in techniek en resultaten, is er misschien ook niet zo’n groot verschil in comfort. Per slot van rekening hebben de meesten van ons niet zozeer hoeden als wel handdoeken. Onze gezichten en/of gevederde vogelpoten komen eerder tevoorschijn bij een niet-professionele kleuring. Wat het comfort betreft, ben ik van mening dat je altijd meer waar voor je geld krijgt als het gaat om professionele haarkleuring. Het is tenslotte niet zo’n goedkope smoke and tell Job als de professionele diensten.

Tijdens het onderzoek voor dit artikel, vond ik de meeste professionele haarkleuring shampoos en formules over de toonbank in minder dan $ 10. Een basis shampoo en conditioner zou prima moeten zijn voor de meeste haarkleuringen. Sommige speciale haarkleuringsproducten, zoals aadlovehoney, worden per volume of hoeveelheid verkocht en zijn verkrijgbaar in veel gangbare generieke merken. Ten slotte, als u ooit uw haarkleur opnieuw wilt veranderen, kunt u misschien een stylist vinden die het voor u kan doen via het internet. Er zijn veel gerenommeerde schoonheidsreviewers die je kunnen helpen de juiste kleur voor je haar te kiezen en hopelijk genoeg wax voor een goede stijl.