Hair Transinter

Zwangerschap en Zwangerschap

Zwangerschap en Zwangerschap

Een zwangerschap wordt in drie fasen verdeeld, van de baarmoederhalsveranderingen tot de geboorte. Als uw baby wordt geboren voordat u er klaar voor bent, is er sprake van ‘hoog risico’ en moet u een spoedkeizersnede boeken. Een Zwangerschapscursus Tilburg  is verdeeld in drie stadia van uitwendige geslachtsorganen tot uitwendige geslachtsorganen van de baby. Het middelste deel is van foetus klaar voor de geboorte, en wordt ‘controle’ of ‘foetaal’ genoemd. Het is mogelijk dat hij te vroeg geboren is, een laag geboortegewicht heeft, meerlingzwanger is of homo is. De vroedvrouw zal je doorverwijzen naar je gezondheidsbezoeker voor tests als je ergens onzeker over bent.

Een zwangerschap wordt in drie fasen verdeeld, van het middengedeelte van de zwangerschap tot de geboorte.

o Middengedeelte van de zwangerschap – de baby groeit snel en in overvloed. De ene dag ben je in de wolken en vraag je je af waar de tijd gebleven is en de volgende dag voel je je ziek en moe. Het middelste deel van een zwangerschap eindigt tussen 20 en 26 weken, hoewel het nog iets langer kan duren. Dit is de tijd dat je je zwanger begint te voelen. Dit is het moment waarop je voor het eerst begint te vermoeden dat je zwanger bent. Je begint de enorme veranderingen in je lichaam en je emoties te voelen, en ook de stress van de voorbereiding: boodschappen doen, schoonmaken en plannen.

o Imbrae van de baby – de baby imiteert uw vaginale vloeistoffen en kan zeer ongemakkelijk en pijnlijk zijn – dit is de tijd waarin u antwoorden van uw verloskundige nodig zult hebben. Dit is de tijd dat we zoveel over de baby lezen!

o Schilden van de baby – omgeven de baby met vruchtwater en dit beschermt de baby wanneer de vliezen van de moeder breken. Het is raadzaam om voorbereid te blijven op de bevalling. De eerste paar dagen zijn altijd erg hectisch als je probeert zwanger te worden en op zoek gaat naar de beste informatie die je kunt krijgen.

De drie stadia van de zwangerschap worden onderverdeeld in de volgende drie trimesters:

Eerste trimester: van 6-10 weken

Dit trimester eindigt na de eerste drie maanden, bij ongeveer 14 weken. In deze periode wordt de moeder iets vermoeider en neemt de behoefte aan rust toe. Tegen het einde van dit trimester voelt u zich sterker dan voor de zwangerschap en uw gemoedstoestand verbetert. Je bent afgestemd op je cyclus en doet je “ik moet een nieuwe zwangerschapsbeha passen”-gedoe, dat je waarschijnlijk begint uit te putten, nu is de tijd gekomen om je voor te bereiden op de grote dag. Ik vind het altijd veel gemakkelijker om te winkelen tussen het eerste en tweede trimester als je je alleen nog maar zorgen hoeft te maken over je hongerige pijntjes en kwaaltjes. Een bezoekje aan het hondje, nieuwe babykleertjes kopen of een nieuwe garderobe en sokken zou kunnen helpen. Ook een bezoekje aan Europa zou een zeer welkome verrassing zijn, dus trakteer jezelf! Sommige vrouwen vinden het ook makkelijker om ontspannen te zijn rond de twee weken controle. Terwijl je lichaam zich voorbereidt op het tweede deel van de zwangerschap, kun je de ongemakken van de zwangerschap voelen. Sommige vrouwen hebben het gevoel dat de baby in de loop van het trimester behoorlijk snel beweegt! Maar wees gerust, dit is normaal. Met felgekleurde kleren, liefde voor chocolade en uitgaan, zou uw baby wel eens gezond kunnen groeien van binnen!

Tweede trimester: van 14 tot 28 weken

Het tweede trimester kan voor sommige vrouwen moeilijk zijn en hun energie slijten als ze niet rusten. Opgewonden meisjes die spelen, schommelen en op bed liggen, zullen je al snel een complete opdonder geven. Opvliegers, beenkrampen en Braxton Hicks-weeën komen vaak voor. Rond 14-16 weken voel je een verharding in je borst, pijnlijke billen en groei. Maar de meeste moeders beginnen de baby te voelen bewegen in de richting van de bevalling. Dit heet “quickening” de baby is nu veel sterker en meer ontwikkeld. Iets interessants om op te merken is dat je melk nu iets vroeger komt dan in het eerste trimester. Dit betekent dat u uw calcium- en ijzergehalte op peil krijgt, zodat u de vermoeidheid, het brandend maagzuur en de pijn van de zwangerschap niet meer voelt.

Derde trimester: van 28-40 weken

Het derde trimester is de tijd waarin je baby groeit tot de verbazingwekkende proporties die je hebt gezien! Het kan moeilijk zijn om te ademen met je baby bovenop, je baby over je buik te voelen schuiven en je naar boven te drukken om je klaar te maken voor de geboorte. Dreumesen, pijn en karren zijn heel gewoon. Maar deze zwangerschapssymptomen zullen snel overgaan en uw babyaanpassingen zullen chem hun coz ze gebeuren.

Twee zwangerschappen op een rij! Het is aan u om van uw zwangerschap te genieten wanneer u eindelijk in staat bent zwanger te worden en de nieuwkomer met liefde en vreugde te verwelkomen waar u voor heeft gezorgd.